BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barça ziet af van komst Ivoriaan; 150 miljoen voor Coutinho’

Het seizoen is voor FC Barcelona inmiddels al officieel begonnen. Na de dramatische start in de strijd om de Spaanse Supercup, waarin aartsrivaal Real Madrid over twee wedstrijden veel te sterk was, werd de eerste competitiewedstrijd tegen Real Betis wel gewonnen. Barça was in het eigen Camp Nou met 2-0 te sterk voor Betis, maar de wedstrijd bevestigde maar weer eens dat er nog volop ruimte is voor verbetering. Daarvoor heeft Barça nog ruim een week de tijd, want de transfermarkt nadert het einde. Afgelopen week werden de geruchten rondom een overgang van Seri, spelend voor OGC Nice, steeds nadrukkelijker. Het leek er begin deze week dan ook op dat de deal snel beklonken zou worden, maar de Catalanen lijken zich terug te trekken uit de onderhandelingen.

FC Barcelona heeft namelijk besloten de Ivoriaanse middenvelder niet over te nemen van het Franse Nice, aldus AS en Sport. Dat terwijl de transfer begin deze week nog zo goed als rond was. De Spaanse topclub en de middenvelder bereikten het afgelopen weekend al een akkoord en de eerste aanbieding was al op tafel gelegd bij Nice. Gisteren kwam Seri nog in actie voor de Fransen. De smaakmaker van het afgelopen seizoen, waarin Nice verrassend op de derde plek eindigde, kon echter niet voorkomen dat Napoli zich ten koste van de Fransen plaatste voor de groepsfase van de Champions League. De speler zou Barça zo’n 40 miljoen euro kosten, maar dat geld lijken de Catalanen liever uit te geven aan ‘grote’ namen.

Philippe Coutinho

Hetzelfde Sport weet te melden dat de Spanjaarden puur om voetbaltechnische redenen afzien van de komst van Seri, niet vanwege de financiële eisen. AS schrijft vanochtend dat Barça op dit moment behoefte heeft aan een middenvelder die een cruciale rol kan innemen voor de korte termijn. Die speler zou Philippe Coutinho moeten zijn. Sinds het vertrek van sterspeler Neymar naar PSG, die Barça ruim 222 miljoen opleverde, wordt de Braziliaanse spelmaker van Liverpool nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Catalonië. Liverpool weigerde tot nu toe echter mee te werken aan de transfer en kwam twee weken geleden zelfs met een officieel statement over Coutinho. Daarin stond dat de Braziliaan niet te koop is, maar de Engelse topclub lijkt zich te hebben bedacht. De club ruikt namelijk het grote geld van Barça, dat heel ver zou willen gaan voor Coutinho. De speler moet een slordige 150 miljoen kosten. Een derde bod, zo’n 130 miljoen euro, werd afgelopen week nog van tafel geslagen door de club van trainer Jurgen Klopp.

De komst van Philippe Coutinho wordt belangrijker geacht dan de komst van Seri.

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.