BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barça wilt Colombiaanse verdediger nu al naar Spanje halen’

Het is al een lange tijd duidelijk dat FC Barcelona de verrichtingen van Yerry Mina nauwlettend volgt. De Colombiaanse verdediger speelt op dit moment voor het Braziliaanse Palmeiras en is de grote sterkhouder achterin. De speler is de Braziliaanse competitie ontgroeid en is klaar voor een stap naar een Europese (top)club. Barça ziet de speler graag komen, maar moest in eerste instantie wachten tot 2018. De club zag Mina liever niet vertrekken vanwege de strijd om de Copa Libertadores. Nu de club is uitgeschakeld, is alles anders.

Barça denkt eraan om de boomlange verdediger al op de korte termijn over te nemen, aldus Sport. Dat zal dan nog tijdens deze transferperiode moeten gebeuren. De transferperiode die zo moeilijk verloopt voor de Catalanen. De Spaanse topclub versterkte zich alleen nog maar met Nelson Semedo en Gerard Deulofeu. Beide spelers kwamen over van respectievelijk Benfica en Everton. Ondanks dat andere posities de prioriteiten genieten in Barcelona, zou de club willen onderhandelen met Palmeiras. Met meerdere kapers op de kust, zien de Catalanen hem liever vandaag dan morgen komen.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de verdediger het komende seizoen nog in Brazilië zal verblijven en dat Barça de volgende zomer een beslissing zal maken. Met het oog op het WK in Rusland van volgend jaar, zag Barça Mina liever nog een jaartje in Brazilië blijven.  De uitschakeling van de Brazilianen in de Copa Libertadores zorgt echter voor een wijziging van de plannen. In Brazilië weten ze dat Barça haar plannen voor een transfer deze maand zal bespreken met het management van de Colombiaan.

Blessure

De uitschakeling van Palmeiras is echter niet het enige vervelende nieuws voor Mina. De speler liep namelijk een op het oog vervelend blessure op in het duel met het Colombiaanse Barcelona. Mina werd in de 39e minuut van de wedstrijd naar de kant gehaald, ondanks dat hij geprobeerd had door te spelen. Het ging echter niet en de verdediger nam met tranen in de ogen plaats op de bank. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis om te bekijken wat de huidige stand van zaken is.

De blessure is ook slecht nieuws voor Barça. De blessure zou weer roet in het eten kunnen gooien en de plannen voor een transfer op de korte termijn dwarsbomen.

Zaakwaarnemer Felipe Russo

Begin juli bevestigde de zaakwaarnemer van de Colombiaan, Felipe Russo, al dat de speler naar Spanje zou verkassen. Destijds liet Russo zich al uit over de transfer van zijn cliënt: “Nu blijft hij in Brazilië en dan gaat hij in 2018 naar Spanje. Alles is bijna gesloten. Het is altijd zijn droom geweest om voor Barcelona te spelen. Hij zal nog een jaar bij Palmeiras blijven omdat hij aan het WK wil deelnemen volgend jaar. De kans dat daar nog niets aan veranderd, is voor mij nul procent.’’ In die kans is door de uitschakeling van Palmeiras dus flinke verandering gekomen.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like