BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barça veroordeelt optreden Spaanse staat in Catalonië

Barcelona komt met verklaring

FC Barcelona heeft zich voor het eerst uitgelaten over de situatie in Catalonië. De regio Catalonië wil op 1 oktober een referendum over onafhankelijkheid houden. De Spaanse regering steekt daar een stokje voor en wil het referendum ongeldig verklaren. Voor FC Barcelona een reden om zich uit te spreken over de situatie. 

Op verschillende plekken in Barcelona zijn woensdag demonstraties aan de gang, nadat eerder op de dag 14 mensen werden opgepakt op verdenking van medewerking aan het referendum van 1 oktober. Ook de regering heeft het constitutionele hof inmiddels gevraagd het houden van het referendum ongeldig te verklaren. De Spaanse wet staat niet toe dat een deel van het land zich op eigen houtje afscheidt.

Verklaring FC Barcelona:

“In verband met de gebeurtenissen die de laatste dagen en vooral vandaag plaatsgevonden in verband met de politieke situatie die Catalonië ervaart, FC Barcelona, getrouw aan zijn historische inzet voor de verdediging van het land, de democratie, de vrijheid van meningsuiting en het recht om te beslissen, veroordeelt elke actie die de volledige uitoefening van deze rechten kan voorkomen.
In deze zin spreekt FC Barcelona zich publiekelijk uit voor alle mensen, entiteiten en instellingen die werken om deze rechten te waarborgen. FC Barcelona zal, uit het grootste respect voor de veelheid van zijn maatschappelijke massa, de wil ondersteunen van de meerderheid van de bevolking van Catalonië, die altijd burgerlijk, vreedzaam en als voorbeeld wordt uitgedrukt.”
FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.