in

Barça met 21 man naar het Baskenland; Puig grote afwezige

Ronald Koeman heeft zijn wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Deportivo Alavés bekendgemaakt. De Nederlandse trainer neemt 21 man mee naar het Baskenland. Grote afwezige in de wedstrijdselectie is Riqui Puig. De 21-jarige middenvelder blijft om technische redenen achter in Barcelona.

Dat Puig niet is opgenomen in de wedstrijdselectie is best apart te noemen. Koeman mag namelijk 23 spelers in zijn selectie opnemen, maar neemt er nu slechts 21 mee. ”In verschillende wedstrijden hebben we 23 spelers in de selectie gehad. Dit vind ik zelf wat te veel. Ik vind het persoonlijk beter om met 20, maximaal 21 spelers af te reizen. Daarom heb ik gekozen om Riqui thuis te laten en hem individueel te laten trainen”, licht Koeman toe op de afsluitende persconferentie richting Alavés.

Ook Phillipe Coutinho en Ronald Araujo zitten niet in de wedstrijdselectie. Beide spelers kampen met een blessure. Wie ook nog niet wedstrijdfit zijn, zijn Marc-André Ter Stegen en Samuel Umtiti. Beide spelers hebben al wel delen van de trainingen meegedaan. “Ter Stegen voelt zich goed, maar mist nog wedstrijdritme. Verder denk ik dat hij nog een aantal trainingen nodig heeft om ook lichamelijk helemaal in orde te zijn. Umtiti is ook weer begonnen met trainen, maar heeft waarschijnlijk iets langer de tijd nodig”, sluit de coach van FC Barcelona de persconferentie af.

FC Barcelona trapt morgen om 21:00 uur af in het Estadio Mendizorrotza. Slechts drie maanden geleden sloten de Catalanen in dit stadion het vorige seizoen af. Het werd toen 0-5 door goals van Messi (2x), Fati, Suarez en Semedo.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1322145783819493376?s=20

What do you think?

Written by Jelle van Kerkhof

Deze talenten moeten in de voetsporen treden van Fati

Messi Griezmann

Barcelona morst tegen tien man Alavés opnieuw punten