in

‘Barça komt in zoektocht naar opvolger Piqué uit bij oude bekende’

FC Barcelona is in de zoektocht naar een potentiële vervanger van Gerard Piqué (33) uitgekomen bij een oude bekende. Volgens de Spaanse sportkrant SPORT willen de Catalanen Eric García van Manchester City terughalen naar het Camp Nou. De onderhandelingen zouden inmiddels al voorzichtig zijn begonnen.

In 2017 nam de Engelse topclub de door Barcelona opgeleide García over voor 1,7 miljoen euro. Dit seizoen krijgt de 19-jarige Spaanse centrale verdediger steeds meer speelminuten van trainer Pep Guardiola. Garciá speelde namelijk al acht wedstrijden in de Premier League, drie wedstrijden in de EFL Cup en één wedstrijd in de Champions League.

Het contract van de verdediger loopt bij Manchester City nog door tot de zomer van 2021. ”Het technische kader van FC Barcelona is verbaasd over de schitterende groei die García dit seizoen heeft doorgemaakt en zij willen hem het liefste nog deze zomer toevoegen aan de selectie. FC Barcelona is hem, ondanks de emotionele klap die het vertrek van García in 2017 inluidde, nooit uit het oog verloren”, citeert SPORT.

Het is al langer duidelijk dat de Catalanen op zoek zijn naar een vervanger voor de steeds ouder wordende Gerard Piqué. Naast Gerard Piqué heeft FC Barcelona met Ronald Araújo (21) en Jean-Clair Todibo (20) nog twee andere rechter centrale verdedigers in de gelederen. Todibo, die dit seizoen verhuurd werd aan het Duitse Schalke’04, zal zeer waarschijnlijk op korte termijn verkocht worden. Voor de Fransman is er interesse vanuit diverse Europese (top)clubs. Vorige zomer was FC Barcelona al concreet op zoek naar een toekomstig opvolger van Piqué. Er werd toen zeer serieuze interesse getoond in Mathijs De Ligt, maar die koos uiteindelijk voor een avontuur bij Juventus.

Garcia’s zaken worden op dit moment behartigd door het voetbalmakelaarskantoor Puyol, De la Peña & Sostres, waar Carles Puyol zelf mede-eigenaar van is. Het is nog niet duidelijk of García zelf open staat voor een terugkeer naar het Camp Nou.

What do you think?

Written by Jelle van Kerkhof

De cijfers van Griezmann en Neymar in hun eerste seizoen in Barcelona

FC Barcelona boekt overtuigende zege in aantrekkelijke wedstrijd