in ,

Barça en Santos weer met elkaar in de clinch

Lucas Lima wordt al een tijdje in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona. De middenvelder van Santos heeft nog een contract tot 31 december bij zijn huidige werkgever. De bedoeling is dan ook dat Lima in de winter transfervrij de overstap maakt naar Barça. De club zou ook al contact hebben opgenomen met de speler, maar heeft dat niet volgens de regels gedaan. Santos voelt zich dan ook gedwongen actie te ondernemen en heeft inmiddels een klacht ingediend bij de FIFA, zo weet Voetbal International te melden.

Volgens de regels van de FIFA zou Barça een halfjaar voor het aflopen van Lima zijn contract, contact mogen opnemen met de speler. Dit betekent dat er vanaf 30 juni onderhandeld mag worden. Barça heeft zich echter niet aan deze regels gehouden en zou de afgelopen dagen al contact hebben gehad met de middenvelder. Volgens verschillende media zou de speler al een voorcontract hebben getekend. Dit terwijl zijn huidige werkgever hem onlangs nog een aanbod heeft gedaan om zijn contract te verlengen.

Het is niet de eerste keer dat Santos en Barça met elkaar in de clinch liggen. De transfer van Neymar naar Barcelona is ook niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. De 25-jarige sterspeler van de Catalanen maakte in de zomer van 2013 de overstap vanuit Brazilië. Het contract van de speler liep destijds nog door tot 2014, maar in 2011 zou er al contact zijn geweest met Barça. Niet geheel toevallig speelt de buitenspeler ook een rol in de speculaties over een transfer van Lima. Neymar senior is één van de vertegenwoordigers van Lima en Neymar zelf is een goede vriend van hem en heeft al meerdere keren aangegeven graag met hem samen te spelen bij Barça.

Barça zelf begrijpt niks van de actie van Santos, aldus Mundo Deportivo. De Catalanen zien het meer als chantage van de Braziliaanse topclub, gezien de problemen die zich hebben voorgedaan tussen beide clubs in het verleden. Naast de problemen rond de overgang van Neymar naar Spanje, ontstond er afgelopen zomer ook een klein conflict tussen beide clubs. Het zou gaan om een eventuele transfer van Gabriel Barbosa, waar de Spaanse club recht op had na de transfer van Neymar. Santos had echter nooit kennis genomen van de aanbieding die Barça de speler had gedaan. Barbosa koos uiteindelijk voor een overstap naar Inter Milan.

‘Bellerín krijgt 10 dagen om Arsenal te overtuigen’

Toptalent Barcelona verlengt voor drie seizoenen