Barça heeft aan één moment genoeg voor overwinning in Lissabon

FC Barcelona blijft maar winnen onder coach Ernesto Valverde. Ook het tweede duel in de Champions League werd woensdagavond gewonnen in Lissabon. Met Messi en Suarez was Barcelona met 1-0 te sterk voor Sporting Portugal.

Ernesto Valverde liet tegen de Portugezen verrassend genoeg Gerard Deulofeu op de tribune. De aanvaller bleef afgelopen week in de competitie ook al buiten de selectie. Wel kon Valverde weer beschikken over Semedo.

Na de overwinning op Juventus hoopte Barcelona de goede lijn door te kunnen zetten. Maar de ploeg had het moeilijk tegen een stug Sporting Portugal. De Catalanen domineerden volledig, maar Barcelona kreeg in Lissabon maar een handje vol kansen. Zo zag Suarez in de eerste helft zijn inzet gestopt worden door Patricio en kopte Lionel Messi een bal recht in de handen van de Portugese doelman.

Pas in de tweede helft kwamen de Catalanen uit het niets na drie minuten al op voorsprong. Een vrije trap vanaf de zijkant kon worden ingekopt door Luis Suarez. De Uruguayaan zag zijn inzet van richting worden veranderd waardoor de bal uiteindelijk in het doel belandde.

Barcelona bleef ook na het doelpunt het betere van het spel houden en probeerde het de wedstrijd te controleren. Onder hevige druk speelde het de Portugese ploeg bij vlagen zoek. De thuisploeg probeerde in de slotfase nog wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar Ter Stegen kwam eigenlijk niet in de problemen. Daarmee wint Barcelona ook het tweede duel in de groepsfase van de Champions League en heeft het zes punten.