Arthur valt uit bij Braziliaanse monsterscore tegen Honduras

Brazilië zal met heel wat vertrouwen beginnen aan de Copa América in eigen land, die komende vrijdag van start gaat. Donderdag werd er al gewonnen van Qatar (2-0) en zondagavond hielden de Brazilianen weinig over van Honduras: 7-0. Het uitvallen van Arthur vormde echter een smet op de mooie overwinning.

De schrik was groot in het Braziliaanse kamp, toen Neymar al vroeg in de oefenwedstrijd tegen Qatar het veld moest verlaten met een met ijs volgepakte enkel. De vrees op een zware blessure werd de volgende dag bevestigd. De vedette van de Braziliaanse ploeg moet de Copa América laten schieten. Brazilië is echter meer dan alleen Neymar. Dat liet de ploeg van bondscoach Tite zondagavond zien in de oefenwedstrijd tegen Honduras.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Qatar ontbrak alleen Neymar aan de aftrap. Zijn plek werd ingenomen door David Neres. Evenals in de wedstrijd tegen Qatar, nam Brazilië al vroeg afstand van Honduras. Dankzij doelpunten van Gabriel Jesus en Thiago Silva was de tussenstand na een kleine dertig minuten spelen al 2-0. Philippe Coutinho, aangever bij de 2-0, maakte er kort voor rust uit een strafschap nog 3-0 van. Nog voor de derde treffer werd Tite al gedwongen te wisselen. Barcelona-speler Arthur moest namelijk het veld verlaten met een blessure. De middenvelder liet na het duel op social media weten dat hij in orde is.

Monsterscore

Honduras, dat een kwartier voor rust met tien man kwam te staan, bakte er weinig van. De tweede helft greep Brazilië dan ook aan om de score nog eens flink op te voeren. Doelpunten van Jesus, Neres en Firmino brachten de tussenstand op 6-0. Richarlison, die in de wedstrijd tegen Qatar ook al trefzeker was, bepaalde de eindstand op 7-0.

De Copa América start voor Brazilië komende vrijdag met de wedstrijd tegen Bolivia. In het restant van de groepsfase nemen de Goddelijke Kanaries het op tegen Venezuela en Peru.