BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Aanvoerder en vedette slaat training Barça over

Na de emotionele, maar mooie wedstrijd om de Gamper Cup van afgelopen maandag, is de focus volledig gericht op de strijd om de Spaanse Supercup. Voor de Spaanse voetbalfans kan het seizoen niet leuker beginnen, want de eerste Clasico’s staan alweer voor de deur. FC Barcelona en Real Madrid strijden over twee wedstrijden om de Supercup. Vanochtend stond er weer een training op het programma, waarbij aanvoerder Andrés Iniesta de opvallende afwezige was.

De 33-jarige vedette sloeg de training van vanochtend over. Wat de reden is, is niet helemaal duidelijk. Het zou gaan om technische redenen. Via de officiële kanalen bracht FC Barcelona naar buiten dat de middenvelder met toestemming van trainer Valverde niet deelnam aan de training.

Om toch met een complete groep te trainen, haalde Valverde middenvelder Aleña en doelman Jokin Ezkieta bij de selectie. Aleña is deze voorbereiding een bekend gezicht bij Barça, want hij nam ook al deel aan de tour door de Verenigde Staten en mocht afgelopen maandag een kwartier voor tijd invallen tegen Chapecoense.

Gisteren werd al bekend gemaakt dat naast Rafinha, ook Vermaelen de eerste wedstrijd om de Supercup mist vanwege een blessure. Het is nog niet duidelijk of de Belg op tijd fit is voor de return van volgende week woensdag in Santiago Bernabeu. Ook staat er nog steeds een vraagteken achter de naam van André Gomes, die afgelopen vrijdag een blessure opliep in het oefenduel tegen Gimnástic. Desondanks gaan de artsen er gewoon vanuit dat hij zondag beschikbaar is.

De eerste wedstrijd om de Spaanse Supercup staat aanstaande zondag op het programma. Om 22:00 gaat de eerste officiële Clasico van start. Locatie: Camp Nou.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like