in

‘Martin Braithwaite moet de vervanger worden van Ousmane Dembélé’

FC Barcelona kreeg maandagochtend toestemming van de Spaanse autoriteiten om een dispensatiespeler aan te trekken. Door de blessure van Ousmane Dembélé, die dit seizoen niet meer in actie komt, mag de club de club markt op om een vervanger te halen. De keuze lijkt te zijn gevallen op Martin Braithwaite. De aanvaller van Leganés moet de Catalaanse voorhoede van meer mogelijkheden voorzien.

Door de maandenlange absentie van Dembélé mag Barcelona de transfermarkt op om een vervanger aan te trekken. Dat moet wel een speler zijn die uitkomt in de Liga. De Catalanen mogen voor een vervanger buiten de grenzen kijken. Volgens verschillende media, waaronder Mundo Deportivo, wordt Martin Braithwaite de speler worden die Setién van meer mogelijkheden moet voorzien.

De spoeling is dun voorin. Quique Setién kan dit seizoen geen beroep meer doen op Luis Suárez en Dembélé. Daarnaast nam FC Barcelona in de winterse transferperiode afscheid van Carles Pérez. Hij vertrok naar AS Roma. Met Lionel Messi, Antoine Griezmann en Ansu Fati heeft Setién slechts drie ‘echte’ aanvallers tot zijn beschikking. Barcelona trok geen nieuwe aanvaller aan in de voorbije transferperiode, maar wil nu alsnog toeslaan.

Met drie beschikbare aanvallers in de selectie is het vrijwel onmogelijk om op twee fronten te strijden (red: competitie en Champions League). Zo brak het ontbreken van een spits Barcelona al op in de kwartfinale tegen Athletic Club in de Copa del Rey.

Geen doelpuntenmachine

De vraag is in hoeverre Braithwaite van waarde kan zijn voor het elftal van Setién. Hij is niet inzetbaar in de Champions League, de competitie die een hoge prioriteit kent in Catalonië. Daarnaast staat de Deens international staat ook niet bekend als doelpuntenmachine. In de lopende competitie vond hij in 24 wedstrijden zes keer het net. In het shirt van Denemarken scoorde hij zeven keer in 39 interlands. Voor zijn vorige club, Middlesbrough, scoorde hij negen keer in veertig officiële wedstrijden.

Samenvatting | FC Barcelona – Getafe (2-1)

Geen reden tot paniek: ‘Ik zie Messi niet voor een andere club spelen’