Barcelona raakt ongeslagen status kwijt na knotsgek duel tegen Levante

FC Barcelona is na 37 speelrondes de ongeslagen status kwijtgeraakt in de Liga. De Catalanen, waren tot zondagavond ongeslagen in de Liga, maar daar heeft Levante een einde aan gemaakt. De ploeg van Ernesto Valverde verloor zonder Lionel Messi met 5-4 van Levante.

FC Barcelona kende zonder Lionel Messi een zeer matige avond in het Ciutat de Valencia. Ernesto Valverde koos ervoor om de Argentijn thuis te laten  en liet ook Gerard Pique op de bank. Met Yerry Mina en Thomas Vermaelen  had Barcelona het enorm lastig tegen een zeer gretig Levante. Emmanuel Boateng bracht Barcelona in de eerste helft aan het wankelen, nadat hij thuisploeg op een 2-0 voorsprong zette.  Het zat Barcelona vervolgens ook nog eens tegen toen Thomas Vermaelen met een hamstringblessure het veld moest verlaten.

Kort voor de pauze kwam Barcelona toch iets vaker voor het doel van de thuisploeg. Dat zorgde er vijf minuten voor de rust voor dat Philippe Coutinho 2-1 binnen kon schieten.

Na de rust kwam Barcelona al snel verder in de problemen toen Bardhi vanaf de rand van het strafschop 3-1 hard tegen de touwen schoot.   In de tien minuten erna leek FC Barcelona de controle volledig kwijt te zijn. De ploeg kwam binnen tien minuten zelfs op een 5-1 achterstand.  Zowel Boateng en Bardhi mochten eenvoudig  hun doelpunten maken.

Barcelona pakte na de ruime achterstand de draad weer enigszins op. Via opnieuw Coutinho kwam Barcelona terug in de wedstrijd . De Braziliaan kreeg twee keer de mogelijkheid om op doel te schieten en bracht Barcelona daarmee op een 5-3 achterstand.  De ploeg van Ernesto Valverde kreeg na twee treffers van Coutinho meer controle. Na ruim 70 minuten kwam daar de 5-4 uit voor Barcelona. Luis Suarez mocht vanaf de stip aanleggen nadat Busquets naar de grond werd getrokken.  In de slotfase lukte het Barcelona niet meer om de achterstand om te buigen in een gelijkspel.