Zwak Barcelona profiteert niet van misstap Real Madrid

FC Barcelona is er zaterdagavond niet in geslaagd om te profiteren van de misstap die Real Madrid zaterdagmiddag beging tegen Atletico Madrid (1-1). De Catalanen zien de achterstand op Real Madrid zelf verder uitlopen nadat de ploeg met 2-0 van Malaga verloor.

FC Barcelona kende de nodige personele problemen voorafgaand aan het duel met Malaga. Zo ontbraken Rakitic en Pique vanwege een schorsing en kon Luis Enrique vanwege blessures niet beschikken over Rafinha, Vidal en Turan. Maar ook met MSN kende Barcelona een teleurstellende avond tegen Malaga. De ploeg kreeg voor rust slechts één grote kans via Luis Suarez. Hij stuitte, na een uitstekende pass van Jordi Alba, op doelman Kameni. De eerste kans voor Malaga was direct raak. Mathieu stapte te laat en Sandro kon alleen op doelman Ter Stegen om de 1-0 binnen te schuiven.

Ook na rust kwam Barcelona maar weinig voor het doel van het goed georganiseerde Malaga. De thuisploeg kreeg in de tweede helft zelfs de grootste kansen. Echter was het de arbitrage die Malaga een grotere voorsprong door de neus boorde. De 2-0 werd onterecht afgefloten voor buitenspel en Malaga kreeg een vrije trap in plaats van een strafschop na een overtreding van Mascherano.

Ook Barcelona had de scheidsrechter niet in het voordeel. Ook zij kregen een vrije trap waar het duidelijk een strafschop had moeten zijn. Ook Neymar kreeg zijn tweede geel en moest met rood vertrekken. In de slotfase was het Jony die vanuit een counter 2-0 maakte. Barcelona kende een erg zwakke avond tegen Malaga en ziet Real Madrid opnieuw een punt uitlopen.