in ,

Valverde: ”Het was moeilijk om Messi buiten de basis te laten”

FC Barcelona plaatste zich gisteren voor de 1/8e finales van de Champions League door een 0-0 gelijkspel bij Juventus. Coach Ernesto Valverde kijkt terug op de het duel en zijn beslissing rondom Lionel Messi.

”Na het gelijkspel in Athene (0-0 bij Olympiakos) hadden we twee kansen om door te gaan”, vertelt Valverde op de persconferentie na afloop van het duel. ”Een gelijkspel was hier genoeg, maar we wisten dat het bij een nederlaag beslist zou worden in de laatste speelronde. Dat zou een gevaarlijke situatie zijn. Daarom ben ik blij dat we ons vanavond al gekwalificeerd hebben.” De Catalanen wilden volgens de trainer wel graag winnen bij Juventus. ”Dat was zeker onze intentie. Uiteindelijk hebben we karakter getoond toen ze ons onder druk hielden. Verdedigend stond het prima. Alleen aan het einde hadden we wat problemen.”

Valverde nam een opmerkelijk besluit in Turijn. Sterspeler Lionel Messi startte namelijk op de bank. ”Het was een moeilijke beslissing, maar Leo heeft al veel gespeeld dit seizoen.” De Argentijn kwam er in de tweede helft wel in. ”We dachten dat het een lange en moeilijke wedstrijd zou worden en dat het na de rust meer open ging worden.