Valverde: ”Real Madrid verslagen? We zitten pas in de eerste ronde”

Barceona gaf Real Madrid zaterdag in Santiago Bernabeu een nekslag door met 3-0 te winnen, maar Ernesto Valverde wilde na afloop van de Clasico   nog geen uitspraken doen over de beslissing in de Liga. De Catalanen hebben inmiddels een voorsprong van 14 punten op concurrent Real Madrid. Maar volgens de coach van Barcelona is er nog een tweede helft van de competitie te spelen.

”We zijn erg blij met de overwinning. We hebben van een geweldig team op hun terrein gewonnen.  Bovendien was het de clasico, een belangrijke wedstrijd”, zo zegt Valverde in gesprek met Bein Sports.  Maar we zitten nog altijd in de eerste ronde.  We spelen niet in een halve competitie en we zijn nog niet eens halverwege de eerste seizoenshelft. Er is nog een lange weg te gaan in de Liga.”

”In de eerste helft liet Real Madrid ons niet voetballen. We werden gedwongen tot de lange bal.  Het was moeilijk, maar ook wij hadden onze kansen”, aldus de coach van Barcelona. ”Langzaam kwamen we meer in de wedstrijden . In de tweede helft domineerden wij en kwamen de doelpunten.”

”Het zijn twee topteams die weinig voor elkaar onder doen.  We zijn twee gelijkwaardige teams.  In de voorbereiding waren zijn beter en nu wij. ”