Valverde ontevreden: ”De strafschop heeft ons pijn gedaan”

Ernesto Valverde was na afloop van het duel met Las Palmas alles behalve te spreken over het resultaat.  De Catalanen verspeelden donderdag twee dure punten door met 1-1 gelijk te spelen tegen degradatiekandidaat Las Palmas. Maar de manier waarop vond Valverde vooral vervelend.

”Vooral de strafschop voor Las Palmas heeft ons veel pijn gedaan”, zei Valverde na afloop. Barcelona kreeg kort na rust een strafschop tegen waaruit de thuisploeg de gelijkmaker maakte. Valverde weet na afloop nog altijd niet waarom de strafschop werd gegeven. ”Vooral de manier waarop deed ons pijn en het gevoel erna. We probeerden nog wel voor de overwinning te gaan, maar zij verdedigden erg goed. Maar zij onderbraken het spel veel en daardoor werd het moeilijk.”

Valverde had na afloop van het duel niet veel zin om over arbiter Lahoz te praten. “Ik wil de situatie of de beslissingen van de scheidsrechter niet analyseren. Ik heb met hem in de rust gesproken. Er was een duidelijke handsbal van hun kant, maar hij zag het niet.  Bovendien weet ik niet waarom hij Las Palmas een strafschop gaf en wie wat deed.”