in ,

Real Madrid oppermachtig in eerste duel om Spaanse Supercup

FC Barcelona heeft zondag het eerste duel om de Spaanse supercup van Real Madrid verloren. De Catalanen, nog zonder grote aankopen, verloren het eerste duel van twee met 3-1.

FC Barcelona trad in het eigen Camp Nou aan met Gerard Deulofeu op de plaats van de vertrokken Neymar. De ploeg van Ernesto Valverde was in de eerste helft de bovenliggende partij. Schoten van Suarez en van Messi waren zo ongeveer de gevaarlijkste kansen voor Barcelona. Aan de andere kant was Isco de grote man. Hij schoot een bal in het zijnet en ook Bale zag zijn inzet gestopt worden.

Barcelona werd in de tweede helft een stuk slordiger. Real Madrid isoleerde Messi waardoor de ploeg van Valverde moeilijk tot aanvallen kwam. Real Madrid werd daardoor steeds sterker, wat resulteerde in de 0-1. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Pique achter Ter Stegen geschoven.

Barcelona ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Met Denis als vervanger van Deulofeu kwam Barcelona weer wat meer voor het doel van Navas. In de 75e minuut kwam Barcelona dan ook op gelijke hoogte. Na slordig verdedigen van Real Madrid belandde de bal bij Suarez, die net iets eerder bij de bal was dan doelman Navas. Hij tikte de Uruguayaan naar de grond en Barcelona kreeg een strafschop. Vanaf 11 meter was het Lionel Messi die Barcelona op 1-1 zette.

Lang kon Barcelona niet genieten van die voorsprong, want vanuit een flitsende counter was het de ingevallen Ronaldo die met een hard schot Ter Stegen passeerde: 1-2. Even later kon Ronaldo het veld met rood alweer verlaten. De Portugees deed zijn shirt namelijk uit na de 2-1 en ontving geel. Minuten later was het opnieuw geel na een fopduik.

Barcelona kwam in de slotfase niet meer tot grote kansen, buiten een enorme misser van Busquets om. Het was Real Madrid dat de voorsprong verstevigde. Opnieuw vanuit een counter was Real Madrid er als de kippen bij en was het Asensio die deze keer hard de trekker overhaalde.

Woensdag spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar. Dan is de return in Madrid en verdedigen De Koninklijke een riante voorsprong. Mogelijk treed Barcelona dan in een geheel nieuwe formatie aan.

Scolari bevestigt transfer Paulinho: ”Wens hem succes”