Neymar opnieuw belangrijk bij tweede zege Barcelona

FC Barcelona heeft ook het tweede duel van de International Champions Cup gewonnen. De Catalanen wonnen in Washington met 1-0 van Mourinho’s Manchester United door een treffer van Neymar Jr.

Ernesto Valverde begon tegen Manchester United met een behoorlijk sterke opstelling, waarin het grote talent Aleñá de enige echte grote aanpassing was op het middenveld bij de Catalanen. Maar het talent van Barcelona B hield zich sterk tegen sterren als Paul Pogba en Carrick. De ploeg van Valverde domineerde volledig en liet bij vlagen in een heel hoog tempo het oude tiki-taka weer zien. Barcelona kwam in de eerste helft dan ook verdiend op voorsprong. Een klutsbal in het strafschopgebied van United kon door Neymar binnen getikt worden: 1-0.

In de tweede helft gooide Valverde zijn ploeg, net zoals tegen Juventus, volledig om. Reserves al Thomas Vermaelen en Munir kregen ook hun kans. Het was op het FedEx Field dan ook een veel mindere tweede helft, waarin Barcelona nog maar weinig echt grote kansen kreeg. Jasper Cillessen speelde de hele wedstrijd voor Barcelona en werd verkozen tot de meest waardevolle speler van het duel.