‘MSN’ laat niets heel van zwak Gijón

FC Barcelona heeft voorlopig de druk weer opgevoerd bij concurrent Real Madrid. De Catalanen wisten woensdag, tijdens de midweekse speelronde, met 6-1 te winnen van Sporting Gijón.

FC Barcelona heeft woensdag goede zaken gedaan in de titelrace. De Catalanen moesten van Sporting Gijón winnen om in het spoor van Real Madrid te blijven. Luis Enrique deed dat zonder Gerard Pique, Iniesta en Roberto in de basis. Messi, Suarez en Neymar begonnen wel in de basis. Het drietal gooide de wedstrijd in al vroeg in het slot. Messi zorgde namelijk na een kleine tien minuten voor de 1-0. Twee minuten was het Juan Rodriguez die de bal in eigen doel schoot, nadat Suarez de keeper had omspeelt. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Barcelona. Uit het niets kwam Gijón voor rust nog wel terug. Castro kon profiteren na een defensieve fout. De aanvaller schoof 2-1 achter Ter Stegen nadat de bal eerst op de paal terecht kwam. Luis Suarez herstelde de fout van Barcelona na een half uur. De Uruguayaan volleerde eenvoudig 3-1 tegen de touwen.

Na de rust bleef Barcelona heer en meester in Camp Nou. Luis Suarez kreeg rust, voor hem kwam Alcacer in de plaats. De spits maakte vijf minuten na de pauze de 4-1 voor Barcelona. Nadat ook Messi rust kreeg was het Neymar, die van het aanvalstrio nog niet gescoord had, de 5-1 op het scorebord zette. De Braziliaan schoot een vrije trap feilloos raak. Ivan Rakitic zorgde drie minuten voor tijd met een hard schot voor de 6-1 einduitslag. Komend weekend is Celta de Vigo in Camp Nou de tegenstander.