Messi schiet Barcelona in slotseconde naar de overwinning in Mestalla

FC Barcelona heeft in de knotsgek duel met Valencia de punten veilig gesteld. De Catalanen, die door Lionel Messi op voorsprong kwamen, zagen in de tweede helft Valencia op een 2-1 voorsprong komen. Echter was het Lionel Messi die uiteindelijk in de allerlaatste minuut de winnende treffer maakte voor Barcelona.

Luis Enrique moest het in Mestalla zonder de geblesseerde Pique, Rafinha, Arda en Alba doen. De Catalanen konden tegen Valencia wel weer beschikken over Sergi Roberto. Beide ploegen maakten er vanaf minuut één een spektakel van. Het duel ging op en neer en vooral de spelers van Valencia hadden de opdracht op hard de duels in te gaan. Een aantal harde tackles werden niet bestraft. Ook Andrés Iniesta werd daar het slachtoffer van. Hij moest het veld met een zware knieblessure verlaten. De enige grote kans in de eerste helft werd door Barcelona benut. Lionel Messi schoot vanaf zestien meter raak: 1-1.

Na de pauze kwam het duel pas echt los. Barcelona zag Valencia na ruim vijf minuten al langszij komen. Niemand minder dan Munir schoot Valencia op gelijke hoogte. Weer vijf minuten later kwam Valencia door Rodrigo op 2-1. Barcelona moest daarna vol in de aanval om een punt veilig te stellen in Mestalla. De arbiter bleef ondertussen strooien met kaarten.

Barcelona kreeg echter weinig kansen op de 2-2 en doelman Diego Alves hield zijn ploeg op de been. Toch kwam de 2-2 er. Luis Suarez schoot snoeihard raak. Beide ploegen gingen in de slotfase op zoek naar het winnende doelpunt. Pas in de allerlaatste minuut kwam die overwinning er voor Barcelona. Luis Suarez werd naar de grond gewerkt, waardoor Barcelona een strafschop kreeg.

Aanvoerder Lionel Messi nam zijn verantwoordelijkheid en schoot in de allerlaatste seconde de 2-3 raak vanaf 11 meter. De arbiter floot direct na het doelpunt af, waarna er enkele opstootjes ontstonden.