in ,

Messi de grote man bij ruime overwinning op Celta

Barcelona heeft woensdag de return tegen PSG in de Champions League, maar eerst moest in de competitie nog gewonnen worden van het lastige Celta de Vigo. In eigen huis had Barça geen enkele moeite met de tegenstander en wist 5-0 te winnen.

De man van de wedstrijd was Messi en de Argentijn wist ook het eerste doelpunt te scoren, na een prachtige solo schoot hij de bal onhoudbaar in de linkeronderhoek. Messi was ook betrokken bij de tweede goal, Neymar stiftte prachtig raak na een mooie steekpass van de nummer 10 van Barcelona. Celta de Vigo had eigenlijk niks in te brengen, al kreeg Roncaglia wel een grote kans maar hij wist deze niet te scoren.

In de tweede helft ging Barcelona helemaal los en binnen twintig minuten was de score al uitgebreid tot een 5-0 voorsprong. De 3-0 was een mooie aanval en werd gescoord door Rakitic, maar het had niet goedgekeurd mogen worden want Rakitic stond buitenspel. Het vierde doelpunt werd gescoord door Samuel Umtiti, die zijn eerste doelpunt voor Barça in Liga Santander maakte. Messi gaf de bal perfect voor en de Fransman wist de bal binnen te tikken, net voordat Pique hetzelfde van plan was. Messi scoorde zelf de 5-0, de Argentijn kwam naar binnen en schoot tegendraads het leer tegen het net.

Na de 5-0 nam Barcelona gas terug met het oog op de wedstrijd tegen PSG van woensdag, waarin het een 4-0 achterstand zal moeten wegwerken om door te komen in de Champions League.