Messi bezorgt wankel Barça in slotminuut de overwinning

FC Barcelona is zondag goed weg gekomen tegen promovendus Leganés. De Catalanen leken, na de nederlaag tegen PSG, opnieuw gelijk te gaan spelen, maar Lionel Messi bezorgde Barcelona in de slotminuut alsnog de overwinning.

Luis Enrique voerde zondag tegen Leganés opnieuw een aantal wijzigingen in zijn ploeg door. Onder meer Iniesta, Alba en Pique begonnen op de bank. Maar ook met Mathieu en Digne leek Barcelona goed uit de startblokken te komen. Na drie minuten kwamen de Catalanen al op voorsprong. Luis Suarez was de aangever en Messi tikte de bal als een echte spits binnen: 1-0. Na het doelpunt bleef Barcelona de betere van de twee, maar werd het langzaam slordiger en creëerde het nog maar weinig kansen.

Het slordige spel kreeg een vervolg in de tweede helft. Langzaam verloren de Catalanen de grip over de wedstrijd en werd Leganés brutaler. De 1-1 kwam er uiteindelijk. Sergi Roberto ging in de fout en Unai Lopez kon vervolgens profiteren. Lang leek het duel te eindigen in een gelijkspel, maar een minuut voor tijd kwam de ploeg van Luis Enrique alsnog op een 2-1 voorsprong. Neymar kreeg een strafschop, die vervolgens feilloos binnen werd geschoten door Lionel Messi.

Dankzij de zeer moeizame overwinning blijft Barcelona voorlopig in het spoor van Real Madrid. Midweeks komen de Catalanen niet in actie

Barcelona in gesprek met Messi: ”De zaken gaan voorspoedig”

Samenvatting | FC Barcelona – Leganés (2-1)