Lionel Messi neemt Barcelona bij de hand tegen City

Lionel Messi was woensdag weer eens de grote man aan Catalaanse zijde. Barcelona won in een aantrekkelijk duel met 4-0 van Manchester City. Het was de derde wedstrijd op rij die de Spaanse club won in de Champions League. De eerste drie doelpunten kwamen allemaal op het conto van de nummer 10 van Barcelona: Lionel Messi. Hij gaf ook de assist bij de laatste goal, die werd gescoord door Neymar.

Na 20 minuten wist Messi een mooie aanval af te ronden, die hij zelf opzette. Hij gaf de bal op Iniesta, die direct terug passte op de Argentijn. Messi wist daarna Claudio Bravo om te spelen en de bal binnen te tikken. Behalve het doelpunt gebeurde er niet veel in de eerste helft. Beide ploegen kregen zo hier en daar kleine kansen. In de blessuretijd kreeg Suarez een reuze-kans, maar Bravo wist deze in twee instanties over het doel te stompen.

Barcelona kreeg in de eerste helft nog wel twee dompers te verwerken. Jordi Alba viel al snel geblesseerd uit en even later voegde Pique zich toe aan dat lijstje.

De tweede helft ging van kwaad tot erger voor Manchester City. Het begon al snel met een rode kaart voor Bravo en een blessure voor Zabaleta. De Chileen wist een bal buiten zijn 16 meter niet goed te verwerken en moest de bal met zijn handen tegen houden. Caballero verving hem en moest even later zijn meerdere erkennen in Messi. De Argentijn zorgde hiermee voor de 2-0 en zijn tweede doelpunt.

Messi maakte zijn hattrick enkele minuten later compleet. Door een voorzet van Suarez kon Messi eenvoudig 3-0 binnen schieten. Niet alles verliep voorspoedig voor Barcelona, want Mathieu kreeg in een korte tijd twee gele kaarten en kon inrukken. Na de rode kaart van de Fransman was het weer 10 tegen 10.

In de laatste minuten kreeg Barcelona de kans om de voorsprong te vergroten nadat Messi onderuit werd getrapt door landgenoot Otamendi en hiervoor een strafschop kreeg. Neymar pakte de bal en probeerde de penalty te nemen zoals Ronaldinho dat deed, maar dat werkte niet; Caballero redde. Neymar maakte even later de 4-0, na een mooie actie wist hij de bal in de hoek te prikken.

Deze overwinning zorgt ervoor dat Barcelona nog geen punt heeft verloren in de Champions League van dit seizoen. De eerstvolgende wedstrijd in de Champions League zal weer tegen Manchester City zijn. Barcelona zal Mathieu moeten missen, want die is geschorst.