Guardiola’s City is Barcelona de baas in eigen huis

FC Barcelona moet in de komende Champions League wedstrijden nog vol aan de bak. De Catalanen verloren dinsdag met ruime cijfers van het Manchester City van Pep Guardiola.

FC Barcelona begon met de sterkst mogelijke opstelling in Manchester aan het duel. En de Catalanen domineerden in de eerste helft volledig. Kansen waren er vanaf minuut één voor Barcelona. Onder meer Ivan Rakitic en Neymar waren dicht bij een treffer.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Manchester City dreigender. Via Sterling kwamen de Engelsen een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Ter Stegen. Na een hoekschop van Manchester City was het Barcelona met een geweldige counter. De Catalanen raakten de bal drie keer en Messi had de bal aan de andere kant in het netje liggen: 0-1.

Nog voor de pauze kwam Manchester City op gelijke hoogte. Na een fout in de opbouw van Roberto kon Gundogan, na een snelle aanval profiteren: 1-1.

Na de pauze was Barcelona het volledig kwijt en domineerde Manchester City volledig. Kevin de Bruyne schoot vlak na rust de 2-1 achter doelman Ter Stegen. Barcelona ging na dat doelpunt op zoek naar de gelijkmaker. De gelijkmaker die ervoor zou zorgen dat Barcelona definitief geplaatst zou zijn voor de volgende ronde van de Champions League. Maar het liep anders. Na een hoekschop van de Catalanen was het deze keer Manchester City met een snelle uitbraak. De Bruyne gaf een perfecte steekpass, Agüero legde de bal, met de hand klaar, en Gundogan schoot de 3-1 achter Ter Stegen.

Barcelona kon geen vuist meer maken in de slotminuten. Barcelona blijft ook met de nederlaag de koploper in de groep.