FC Barcelona wint eerste oefenduel eenvoudig van Celtic

FC Barcelona heeft het nieuwe voetbalseizoen met een overwinning geopend. De ploeg van trainer Luis Enrique had geen kind aan Celtic en wonnen het duel eenvoudig met 3-1.

Barcelona miste tijdens het eerste duel van het nieuwe seizoen nog de nodige internationals, maar Lionel Messi en Luis Suarez stonden in Dublin wel aan de aftrap. De wedstrijd begon rommelig maar na elf minuten spelen wist FC Barcelona al te scoren. Arda Turan zette de Catalanen op een 1-0 voorsprong door goed voorbereidend werk van Aleix Vidal.

In de 29e minuut kwam Celtic op 1-1 na een enorme blunder van Barca-B verdediger Martinez. Maar enkele seconden later maakte Celtic speler Ambrose een eigen doelpunt: 2-1 voor Barcelona. De 3-1 werd gescoord door Munir. Messi gaf een goede pass naar Luis Suarez, die hem vervolgens breed legde op Munir die de bal er alleen nog maar in hoefde te tikken.

In de tweede helft deden beide ploegen veel wissels, Messi, Luis Suarez, Masip, Denis Suarez, Mathieu, Martinez, Camara, Sergi Roberto, Arda en Munir werden eruitgehaald. Samper, Marlon, Mujica, Aleña, Carbonell, Gumbau, Lopez, Jose Suarez, Nili en Alfaro vielen in. Verder gebeurde er in de tweede helft niet veel.

Barcelona wint haar eerste oefenduel met 3-1 van Celtic, en kan zich nu op gaan maken voor het volgende oefenduel tegen Leicester City.