FC Barcelona pas laat voorbij stug M’Gladbach

FC Barcelona heeft ook de tweede groepswedstrijd van de Champions League weten te winnen. De Catalanen wisten een 1-0 achterstand tegen Borussia Mönchengladbach pas in de tweede helft om te buigen.

Luis Enrique moest het in Mönchengladbach zonder de geblesseerde Lionel Messi doen. De Argentijn herstelt nog altijd van een blessure. Paco Alcacer kreeg daardoor de kans in de spits. Maar de ploeg van trainer Luis Enrique had het tegen de Duitse club alles behalve makkelijk. De thuisploeg mocht zich in de eerste helft zelfs de bovenliggende ploeg noemen. De grote kansen waren echter voor Barcelona. Echter bleven Luis Suarez en Ivan Rakitic in de afwerking slordig.

Toch was het de thuisploeg die in de eerste helft nog op voorsprong kwam. Slordig balverlies van Sergio Busquets zorgde ervoor dat Hazard via een counter de 1-0 binnen kon schuiven.

Na de pauze waren de Catalanen de bovenliggende partij. Luis Enrique wisselde Alcacer en Rakitic in de tweede helft al snel voor Rafinha en Arda. En met de twee middenvelders kreeg Barcelona meer voetbal in de ploeg. Lang hield de muur van Mönchengladbach stand, maar na een prachtige pass van Neymar was het Arda die doelman Sommer passeerde. In de 74e minuut was het Pique die uiteindelijk, via een hoekschop, de beslissende 1-2 voorsprong op het scorebord kon zetten.

De ploeg van Luis Enrique kwam daarna niet echt meer in gevaar. Barcelona wint het duel uiteindelijk met veel moeite, maar heeft het na twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League zes punten.