Concurrentie kan inlopen na puntverlies Barcelona

FC Barcelona voor voor de tweede keer in een week puntverlies geleden. Afgelopen week werd er gelijk gespeeld tegen Valencia. Zaterdag bleek Celta de Vigo een lastige tegenstander voor de Catalanen. Ondanks doelpunten van Lionel Messi en Luis Suarez werd het in Camp Nou 2-2.

FC Barcelona had het de afgelopen jaren in Camp Nou altijd lastig tegen een stug Celta de Vigo. En dat bleek zaterdag niet anders. Barcelona, dat Sergi Roberto terug had op de rechtsbackpositie, domineerde volledig in Camp Nou. Lionel Messi, Suarez en Paulinho vuurden de ene naar de andere bal op het doel van Celta. Maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Pique stond niet op te letten, waardoor Iago Aspas niet buitenspel stond en vrij naar het doel kon lopen. Na een goede eerste redding van Ter Stegen was het Aspas die uiteindelijk de 1-0 binnen kon schuiven.

Lang konden de bezoekers niet van die voorsprong genieten, want twee minuten later was het aan de andere kant alweer raak. Messi, die een geweldige eerste helft speelde, bracht zijn ploeg op gelijke hoogte. De Catalanen hadden enkele minuten later zelfs alweer op voorsprong moeten staan, maar de scheidsrechter keurde een treffer van Luis Suarez onterecht af. De Uruguayaan zou buitenspel hebben gestaan, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Ook na de pauze bleef Barcelona de betere van het spel houden, maar zag het hier en daar Iago Aspas er gevaarlijk uit komen met een aantal spelers. Toch kwam Barcelona op een 2-1 voorsprong. Luis Suarez, die een matige wedstrijd speelde, zorgde voor de bevrijdende treffer. Barcelona was beter, creëerde veel kansen en had de controle.

Maar toch liep het anders voor Barcelona. In de zeventigste minuut kwam Celta de Vigo, onder leiding van voormalig assistent Carlos Unzue, langszij. Wederom uit een snelle aanval, waarbij Barcelona ook nog eens Samuel Umtiti zag uitvallen met een hamstringblessure. De Fransman stapte te vel in en greep naar zijn hamstring. Iago Aspas had de weg vrij naar het doel, waar hij het overzicht hield. Maxi Gomes zorgde uiteindelijk voor de 2-2 in Camp Nou.

Met het gelijke spel kan de concurrentie komend weekend weer verder inlopen op Barcelona. De nummer twee van de Liga, Valencia, kan bij een overwinning op twee punten achterstand komen.