Barcelona zet ongeslagen reeks voort tegen Athletic

FC Barcelona heeft zondag tegen Athletic Bilbao de ongeslagen reeks een vervolg gegeven. De ploeg van trainer Ernesto Valverde is  na de 2-0 zege op de Basken 36 duels ongeslagen in de Liga.   De Catalanen, die via Alcacer en Messi het duel al vroeg naar zich toe trokken, verstevigen de koppositie in de Spaanse competitie.

Na de overwinning midweeks in de Champions League op Chelsea moest FC Barcelona nog maar even afrekenen met het stugge Athletic Bilbao. Maar al vroeg bleek dat de Catalanen geen kind hadden aan de Basken. Barcelona, dat het in Camp Nou zonder Busquets moest doen, kreeg vanaf de aftrap enorm veel ruimte van de bezoekers. Al vroeg moest doelman Kepa in actie komen bij een vrije trap van Messi.

Na nog geen tien minuten was het al raak in Camp Nou. Een aanval des Barcelona, waarbij Messi de aanval opzet en Alba voorzet, werd  van dichtbij door aanvaller Paco Alcacer binnen geschoten. De spits viel in voor de geschorste Luis Suarez.  Maar ook na de 1-0 kregen de Catalanen enorm veel kansen. Zo werkte Coutinho de bal twee keer op de lat en was het Paulinho die de bal ook maar eens op de paal schoot. Ook van dichtbij kregen Alcacer en Dembélé de bal niet achter doelman Kepa.

Barcelona was in de eerste helft heer en meester en had met de legio aan kansen al op 6-0 voorsprong kunnen staan. Het bleef echter na 45 minuten 2-0. Lionel Messi zorgde na een half uur met een hard schot voor de tweede van de Catalanen.

Na de pauze schakelde de ploeg van Valverde een versnelling terug, maar werden de Basken ook een stuk gretiger. Maar echt grote kansen kregen de bezoekers niet. Ook Barcelona stelde in de tweede helft teleur.  Barcelona blijft met 75 punten de koploper in de Liga. Na de interlandperiode gaan de Catalanen op bezoek bij Sevilla.