Barcelona wint ook niet van Hércules

FC Barcelona is er opnieuw niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. Tegen Malaga en Real Sociedad werd de afgelopen weken al gelijk gespeeld en ook in de Copa del Rey kwam de ploeg van Luis Enrique woensdag niet verder dan 1-1 tegen Hércules Alicante.

Luis Enrique liet voor de heenwedstrijd in Alicante onder meer Messi, Suarez en Neymar thuis, maar met een veredeld B-team had het enorm veel moeite met de thuisploeg. De Catalanen kwamen ook met Umtiti, Arda, Cillessen en Aleix Vidal niet in hun spel en creëerden nagenoeg geen kansen in een saaie eerste helft.

In de tweede helft kwam Barcelona al snel op achterstand. De verdediging gaf veel ruimte weg waardoor Mainz bij de tweede paal Jasper Cillessen kon passeren. Het antwoord van Barcelona kwam snel. Debutant Carles Aleñà schoot van 20 meter de bal in de verre hoek. Met de 1-1 bezorgde het grote talent Barcelona een goede uitgangspositie voor de return in Camp Nou.