in ,

Barcelona wint Champions Cup na zege El Clasico

FC Barcelona heeft zaterdagavond de International Champions Cup gewonnen. De Catalanen wonnen in Miami met 3-2 van Real Madrid en hebben daarmee als enige club alle drie de duels van het toernooi gewonnen. Eerder werden Juventus en Manchester United verslagen.

Barcelona begon tegen Real Madrid met Neymar in de basis, die misschien wel zijn laatste duel voor de Catalanen speelde. Het eerste oefenduel in jaren tussen FC Barcelona en Real Madrid kwam al vroeg op stoom na de 1-0 van Messi binnen drie minuten. Vijf minuten laten was het opnieuw raak voor Barcelona. Deze keer was het Neymar met het voorbereidende werk en was het Rakitic die uiteindelijk de trekker overhaalde: 2-0.

Barcelona kreeg ook na de voorsprong de meeste kansen, maar doelman Navas hield zijn ploeg op de been. Kovacic zorgde na bijna 20 minuten voor de aansluitingstreffer voor Real Madrid. De defensie van Barcelona stond even niet op te letten en de middenvelder kreeg alle ruimte om de 2-1 binnen te schieten. Enkele minuten later was het opnieuw raak voor Real Madrid. Deze keer was het Asensio die alle ruimte kreeg voor zijn doelpunt.

In de tweede helft wisselde beide trainers er op los. Het duel werd daardoor direct een stuk minder aantrekkelijk met minder kansen voor beide ploegen. Jasper Cillessen hield Barcelona echter nog wel een paar keer op de been met geweldige reddingen. Barcelona kreeg uiteindelijk de verdiende zege, nadat Pique een vrije trap van Neymar kon binnen schieten: 3-2.

Door de overwinning is Barcelona de winnaar van de International Champions Cup geworden. Komende maand treffen Real Madrid en Barcelona elkaar opnieuw. Dan wordt er gespeeld om de Spaanse Supercup.