Barcelona stelt plek in halve finale Copa eenvoudig veilig

Denis Suarez

FC Barcelona heeft zich verzekerd van de halve finale van de Copa del Rey. De Catalanen, die in eigen huis een 1-0 voorsprong verdedigden, rekenden eenvoudig af met Real Sociedad. Het werd in Camp Nou 5-2.

FC Barcelona verdedigde, met Cillessen op het doel, een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd tegen Real Sociedad. In de eerste helft wisten beide ploegen weinig kansen te creëren, maar na een kwartier spelen wist Barcelona toch te scoren. Luis Suarez wist een pass van Lionel Messi te verlengen naar zijn naamgenoot, Denis Suarez, die de bal binnen wist te schuiven.

Na de pauze kwam het duel pas echt los. Barcelona kwam na een kleine tien minuten spelen in de tweede heft al op een 2-0 voorsprong via Messi. De Argentijn kon vanaf elf meter raak schieten nadat Neymar in het strafschopgebied werd gevloerd. Maar lang kon Barcelona niet van die riante voorsprong genieten. Juanmi, zorgde na een fout op het middenveld, voor de aansluitingstreffer.

Even leek Real Sociedad terug in de wedstrijd, maar een minuut later lag de 3-1 aan de andere kant alweer in het doel. Messi met het voorbereidende werk en Luis Suarez schoof met de buitenkant van zijn voet de bal in het doel. Barcelona domineerde in de tweede helft, maar desondanks bleef Sociedad aanvallen. Dat leverde de 3-2 op via William José.

Uiteraard was het slotstuk voor Barcelona. Eerst zorgde Arda Turan voor de 4-2 na een scherpe voorzet van Aleix Vidal. En enkele minuten later mocht Denis Suarez zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maken en de einduitslag van 5-2 op het scorebord zetten.

Dankzij de eenvoudige overwinning op Real Sociedad plaatst Barcelona zich voor de halve finale van de Copa del Rey. Vrijdag zal er geloot worden. Barcelona kan onder meer Atletico Madrid en Celta de Vigo loten.