Barcelona start nieuw seizoen LaLiga met eenvoudige overwinning

FC Barcelona is het nieuwe seizoen in de Liga met een overwinning begonnen. Na een teleurstellende supercup wist Ernesto Valverde zijn ploeg klaar te stomen voor de Liga. In het eigen Camp Nou werd Real Betis met 2-0 verslagen, mede dankzij twee assists van Gerard Deulofeu.

Na een minuut stilte in Camp Nou voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in Barcelona kon het nieuwe seizoen voor de ploeg van Ernesto Valverde beginnen. De coach moest het tegen Betis nog wel zonder Luis Suarez en Andrés Iniesta doen. Laatst genoemde werd vooral gemist, want Barcelona had in de eerste 45 minuten weinig creativiteit om door de defensie van Real Betis te komen.

Het lukte Barcelona in de eerste helft twee keer om door die defensie te komen. Uit beide aanvallen kwam een doelpunt. Semedo, die in de Liga debuteerde, stuurde twee keer Gerard Duelofeu richting de achterlijn en beide keren was het raak. De eerste kwam tien minuten voor rust van Tosca, die net iets eerder bij de bal was dan Messi. De verdediger van Betis zorgde met zijn actie voor de 1-0 van Barcelona. Drie minuten later werd Roberto vrij voor het doel gezet en kon hij eenvoudig 2-0 binnen tikken. Messi liet zich in de eerste helft een aantal keer zien. Zo werkte hij een vrije trap op de paal.

In de tweede helft hoefde Barcelona niet zo nodig meer vol op de aanval en werd het uiteindelijk een teleurstellende tweede helft. Wel was het wederom Messi die tot twee keer toe de bal op de paal werkte. Tot grote kansen kwamen de Catalanen niet meer waardoor Barcelona de competitie start met een 2-0 overwinning.