Barcelona pas laat langs stug Villarreal

FC   Barcelona   heeft zondagavond belangrijke punten binnen gesleept in de strijd om de landstitel. De Catalanen wisten op bezoek bij Villarreal pas laat in de tweede helft het duel te beslissen. Mede door Lionel Messi en Luis Suarez werd het 2-0 voor de koploper van de Liga.

Barcelona wist vooraf dat het loodzware avond ging worden in Vila-real. En dat werd het voor de ploeg van Ernesto Valverde. Villarreal zette Barcelona vanaf minuut één onder druk en defensief had de thuisploeg de zaken op orde. De Catalanen kwamen zelf in de eerste helft maar enkele keren voor het doel van Villarreal. Zo kopte Pique een hoekschop op de lat en was het Messi die vanaf de rand van het strafschopgebied net naast het doel van Asenjo schoot.

De grootste kansen kwamen van de thuisploeg. In  de schaakpartij wist Villarreal vooral gevaarlijk te worden via counters. Een voorzet op Soriano belandde bijna achter Ter Stegen, maar de Duitser hield de bal spectaculair uit zijn doel.

In de tweede helft kwam Barcelona in de openingsfase wederom maar moeilijk door de defensie van Villarreal. Het ontbrak de Catalanen aan creativiteit, zo zonder Andrés Iniesta.  Met het inbrengen van Paco Alcacer kreeg Barcelona de nodige kansen. Zo werkte Suarez de bal op de paal en was het wederom Messi die de bal net naast het doel schoot.   Villarreal moest na ruim een uur verder met tien man, nadat  Rabaseda met rood het veld moest verlaten.

Voor Barcelona de kans om verder voor het doel te komen. De Catalanen, die tegen Valencia en Celta nog gelijk speelden, kwamen via Luis Suarez dan ook op een 1-0 voorsprong. De Uruguayaan combineerde fraai met Alcacer en kon zo eenvoudig Asenjo passeren.   De thuisploeg kreeg  het na de voorsprong van Barcelona niet meer op de rit. In de slotfase zorgde balverlies van Villarreal ervoor dat Messi uiteindelijk de bevrijdende 2-0 kon maken voor Barcelona. Met zijn treffer evenaart hij het record van Gerd Müller, die voor één club 525 treffers wist te scoren.

Door de overwinning verandert er bovenin de Liga niets. De ploeg van Ernesto Valverde blijft op vijf punten voorsprong van de nummer twee Valencia.