Barcelona overklast Sevilla en heeft eerste prijs van het seizoen binnen

FC Barcelona heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen bemachtigd. De Catalanen wonnen woensdagavond in eigen huis met 3-0 van Sevilla. Afgelopen week wonnen Barcelona Sevilla met 2-0 en daarmee wint de ploeg van Luis Enrique de Spaanse Supercup.

Luis Enrique liet in de return van de Spaanse Supercup onder meer Luis Suarez en Gerard Pique op de bank. Nieuwkomers Samuel Umtiti, Lucas Digne en André Gomes kregen de voorkeur. En net zoals in de heenwedstrijd begon Sevilla uitstekend. Claudio Bravo zag binnen vijf minuten al de bal op de paal belanden. Maar Barcelona kwam net zoals in Sevilla op een 1-0 voorsprong. Na tien minuten spelen was het Lionel Messi die Arda Turan bediende en de Turk kon de bal in de verre hoek schuiven.

Barcelona nam na het doelpunt het heft in handen en speelde bij vlagen Sevilla van het kastje naar de muur. Toch kreeg Sevilla een kans om op gelijke hoogte te komen. Umtiti maakte hands in het strafschopgebied, maar Bravo stopte de strafschop van Iborra.

Na de pauze was het duel al snel beslist. Arda Turan kreeg de bal net buiten het strafschopgebied en schoot de bal direct in de verre hoek: 2-0. Doelman Sergio Rico stond te ver voor zijn doel waardoor Arda eenvoudig de bal binnen kon schieten. Tien minuten later was het de meester zelf die zijn doelpuntje meepikte. Vanuit een voorzet van Digne kopte de kleine Messi de bal in de verre hoek. Sergio Rico wilde nog naar de hoek duiken, maar de bal paste precies in de hoek: 3-0.

Luis Enrique begon na een uur te wisselen en Barcelona begon een tempo lager te spelen. De Catalanen zagen Javier Mascherano in de slotfase nog wel met een blessure uitvallen. Maar Barcelona veroverde ondanks het langere tempo de Spaanse Supercup.

Zaterdag neemt Barcelona het op tegen Real Betis. Dan start het nieuwe seizoen in de Primera Division voor de Catalanen.

Garcia Pitarch: ”Paco is niet te koop”