Barcelona opent Champions League-seizoen met galavoorstelling

FC Barcelona heeft dinsdagavond het nieuwe seizoen in de Champions League met een galavoorstelling geopend. De Catalanen hadden in het eigen Camp Nou geen kind aan Celtic en verwende het publiek met een 7-0 overwinning.

Door de nederlaag tegen Alavés wijzigde trainer Luis Enrique zijn elftal op meerdere plaatsen. Messi, Suarez en Neymar stonden voor het eerst dit seizoen met z’n drieën in de basis. Umtiti verving Mascherano en Ter Stegen stond ook weer aan de aftrap.

Een oppermachtig Barcelona was in de eerste 45 minuten oppermachtig tegen een zwak Celtic. Lionel Messi schoot binnen drie minuten de bal al achter de Nederlandse doelman De Vries. Na een klein half uur verdubbelde de blonde Argentijn de score. Een prachtige combinatie tussen Messi en Neymar werd uiteindelijk vlak voor het doel door Messi afgewerkt.

Na de pauze liet Barcelona niets heel van Celtic. Neymar zorgde vijf minuten na de rust voor de 3-0 vanuit een vrije trap. De inmiddels ingevallen Iniesta maakte de mooiste treffer van de avond en volleerde snoeihard 4-0 binnen. Daarna was het opnieuw de beurt aan Lionel Messi, die daarmee zijn derde van de avond maakte. Het slotstuk was voor Luis Suarez. De Uruguayaan nam de 6-0 en 7-0 voor zijn rekening.