Barcelona moeizaam voorbij Real Sociedad

FC Barcelona heeft zich herpakt na een zeer slechte week. De Catalanen wisten zaterdag met 3-2 te winnen van Real Sociedad. Lionel Messi zorgde bij de ploeg van Luis Enrique voor twee treffers.

FC Barcelona moest het in Camp Nou zonder de geschorste Neymar doen. Bovendien zijn Mascherano, Rafinha en Vidal geblesseerd. De eindstand van het duel stond voor de pauze al op het scorebord. Lionel Messi zorgde met twee treffers voor een 2-0 voorsprong. In de laatste vijf minuten voor de rust werd het duel al beslist. Na eigen doelpunt van Samuel Umtiti zorgde Paco Alcacer voor de 3-1, maar Xabi Prieto schoot voor rust de 3-2 einduitslag op het scorebord.

Na de pauze hadden de bezoekers een stuk minder kansen en kwam Barcelona nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel. Echter bleef het bij 3-2 en kan Barcelona zich opnieuw op gaan maken voor een loodzware week, waarin het Juventus en Real Madrid treft.