Barcelona maakt geen fout en wint ruim op Gran Canaria

FC Barcelona heeft zondag de druk bij Real Madrid nog maar eens opgevoerd in de strijd om de landstitel. De Catalanen maakten zelf geen fout door met 4-1 te winnen bij Las Palmas.

Barcelona zag op Gran Canaria tijdens de warming-up Mascherano al uitvallen met lichte klachten. Luis Enrique moest daardoor noodgedwongen ingrijpen en gaf B-speler Marlon de kans vanaf de aftrap. De Catalanen kenden een moeizame opening waarin Las Palmas veel druk op de defensie van Barcelona zette. De ploeg van Luis Enrique had na een kwartier misschien al met 10 man moeten staan, nadat Digne aan de noodrem trok en Jesé naar de grond werkte. Het bleef slechts bij geel.

Uiteindelijk gaf voor rust de individuele kwaliteit van FC Barcelona de doorslag. Na 25 minuten kwam Barcelona dan ook op voorsprong. Iniesta stuurde Suarez in de diepte en voor het doel hield de Uruguayaan het overzicht zodat Neymar de 0-1 raak kon schieten. Twee minuten later waren de rollen andersom en was het Neymar die met een geweldige pass Suarez alleen voor het doel zette. De Uruguayaan schoot eenvoudig 0-2 tegen het net.

In de tweede helft kwam Las Palmas na een kleine 20 minuten terug in de wedstrijd via Bigas. Een snelle uitbraak werd door Bigas in de verre hoek binnen geschoten. Barcelona stelde orde op zaken. Neymar besliste het duel binnen vijf minuten in het voordeel van Barcelona. De aanvaller stond bij de 3-1 op de groeide plaats bij de tweede paal en 4-1 tikte de Braziliaan slim binnen na een goede pass van Alba.

Barcelona wint het duel met Las Palmas eenvoudig met 4-1. De Catalanen moeten in de komende weken hopen op een fout van Real Madrid om alsnog de titel veilig te stellen.