Barcelona maakt geen fout en wint eenvoudig van Eibar

FC Barcelona heeft zondagavond geen fout gemaakt op bezoek bij Eibar. De Catalanen, die in de achtervolging zijn op Real Madrid, wonnen eenvoudig van Eibar met 4-0.

Luis Enrique liet onder meer Gerard Pique en Gomes aan de kant. En zonder de geblesseerde Iniesta en Rafinha was er weer eens een basisplaats voor Arda Turan. De Catalanen hadden het in de openingsfase lastig tegen een stug Eibar. Toch kwam de ploeg van Luis Enrique niet echt in de problemen. Doelman Ter Stegen moest één keer ingrijpen op een schot in de verre hoek. Denis Suarez zette Barcelona in de eerste helft op een 1-0 voorsprong via een droge knal in de verre hoek. Barcelona zag in de eerste helft nog wel Sergio Busquets met een verstuikte enkel uitvallen. Hij wordt maandag onderzocht.

In de tweede helft kwamen de Catalanen al snel op een 2-0 voorsprong. Luis Suarez was de aangever op Lionel Messi, die de bal in één keer vanuit de lucht in het doel tikte. Barcelona speelde het duel daarna eenvoudig uit zonder groots te spelen. Luis Suarez schoot na een klein zeventig minuten de 3-0 op het scorebord. In de slotminuut van de wedstrijd mocht ook Neymar nog zijn doelpuntje meepikken. Hij kon eenvoudig de 4-0 einduitslag op het scorebord zetten na een strakke en lage voorzet van Vidal.

Met de overwinning blijft de achterstand op Real Madrid vijf punten. De Catalanen spelen midweeks de return in de kwartfinale van de Copa del Rey tegen Real Sociedad.