in ,

Barcelona houdt perfecte score na Messi-show

FC Barcelona heeft ook na de vijfde competitiewedstrijd nog geen punt verloren. De Catalanen waren vanavond met 6-1 te sterk van Eibar. De grote uitblinkers waren Paulinho en natuurlijk Messi.

De eerste helft was absoluut niet bijzonder. Barcelona was slordig en Eibar deed het zeer behoorlijk. Toch was het de thuisploeg die de leiding nam. Messi benutte een penalty, nadat rechtsback Semedo makkelijk naar de grond was gegaan. Ook na de openingstreffer was het een saaie wedstrijd. Zeven minuten voor de rust liep de ploeg van Valverde verder weg bij Eibar. Paulinho maakte zijn tweede treffer in vier dagen na een prachtige corner van Denis Suarez. De Braziliaan kopte op een prachtige wijze raak.

In de tweede helft werd het een stuk leuker. Barcelona ging beter spelen en er kwamen meer kansen. In de 53e minuut gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Denis Suarez kon binnenschieten nadat Messi nog op de doelman van Eibar stuitte. Daaraan vooraf ging een prachtig overstapje van Paulinho. Maar Eibar gaf het nog niet op en een paar minuten later was daar de eretreffer. Enrich bracht de gasten ook op het scorebord. Binnen de kortste keren was het verschil weer drie. In de 60e minuut plaatste Messi de bal op bijzonder fraaie wijze in de hoek. Het betekende zijn 300e(!) doelpunt in Camp Nou.

De vijfde treffer van de avond kwam in de 63e minuut. Eerst redde Ter Stegen knap op een inzet van een tegenstander. Vervolgens counterde Barcelona razendsnel en was het Messi die zijn hattrick volmaakte. Zijn 39e(!) alweer. De Argentijn werd vastgehouden, maar dat weerhield hem er niet van om te scoren. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam er nog een slotakkoord. Van wie? Messi natuurlijk! Invaller Aleix Vidal bereikte de achterlijn en hij legde keurig breed. De Argentijn schoot rustig binnen: 6-1. Eibar raakt nog wel een keer de paal en de lat. Maar een tweede treffer zat er voor de gasten niet in. Zo beleefde de koploper van de Spaanse competitie een heerlijk avondje.