in ,

Barcelona deelt tik uit aan Atletico Madrid in titelstrijd

FC Barcelona heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd. In Camp Nou werd concurrent Atletico Madrid met 1-0 verslagen. Het verschil tussen beide ploegen is nu acht punten.

De eerste helft verliep zoals verwacht. FC Barcelona had het initiatief en Atletico Madrid loerde op de counter. Echt spectaculair werd het niet. Het was Lionel Messi die voor de spaarzame hoogtepunten zorgde. Eerst draaide hij knap weg bij drie tegenstanders, maar zijn schot was te zacht. Even later kreeg Barcelona een vrije trap. Messi ging achter de bal staan en hij schoot de bal op prachtige wijze achter Jan Oblak. Er was ook een tegenvaller voor de thuisploeg. Andres Iniesta moest het veld verlaten met een hamstringblessure.

In de tweede helft ging Atletico Madrid aanvallender spelen. Maar tot echt grote kansen leidde dat niet. De ploeg van Diego Simeone scoorde wel, maar de treffer van Gameiro werd terecht afgekeurd wegens buitenspel van Diego Costa. Ook Barcelona zag een doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel van Luis Suarez. De Catalanen werden nog een aantal keer gevaarlijk met een counter, maar het bleef bij die ene treffer van Messi. En die bleek goed genoeg voor drie hele belangrijke punten.