Barcelona boekt moeizame overwinning bij SD Eibar

FC Barcelona heeft na twee gelijke spelen weer eens gewonnen in La Liga. Op bezoek bij SD Eibar werd er met 0-2 gewonnen. Maar makkelijk ging het niet.

Eibar verkeerd in goede vorm en dat was te zien. De thuisploeg zette Barcelona constant onder druk. De gasten hadden er 90 minuten lang moeite mee. Toch werd het na een kwartier 0-1. Luis Suarez kon afronden na een schitterende pass van Lionel Messi. Vlak daarna was Eibar dicht bij de gelijkmaker. Een afstandsschot belandde op de lat. Voor de rest waren er weinig grote kansen in de eerste helft.

Na de rust gooide Eibar er nog een schepje boven op. FC Barcelona was ontzettend slordig en het initiatief was overduidelijk voor de thuisploeg. Maar na twintig minuten kantelde dat. Eibar-speler Orellana pakte toen zijn tweede gele kaart door het wegslaan van de bal. Daarmee benadeelde hij zijn ploeg. Barcelona kreeg steeds meer balbezit en er kwamen kansen. Messi en invaller Aleix Vidal hadden de 0-2 op de schoen, maar de scherpte ontbrak. Vlak voor tijd was het Jordi Alba die voor grote opluchting zorgde. Hij schoot goed raak na een gemiste kans van Messi.