Barcelona blijft met tien man ongeslagen na gelijkspel in clasico

FC Barcelona en Real Madrid maakten er in de 271ste editie van de clasico er een waar spektakel van. Beide ploegen gingen tot het uiterste maar bleven uiteindelijk steken op een 2-2 gelijkspel. Daarmee blijft Barcelona voorlopig ongeslagen in de Liga.

Tijdens de 38ste en laatste clasico van Andrés Iniesta kwam Barcelona na tien minuten al op een 1-0 voorsprong. Een geweldige voorzet van Sergi Roberto werd bij de tweede paal binnen geschoten door Luis Suarez.  Maar lang konden de Catalanen niet genieten van die voorsprong. Vier minuten later lag de bal, via een flitsende aanval van Real Madrid, er aan de andere kant in. Benzema legde  de bal klaar  en Ronaldo kon de 1-1 binnen lopen.

Na de 1-1 werd het duel een stuk grimmiger. Kleine opstootjes zorgde ervoor dat onder meer Luis Suárez, Lionel Messi, Nacho Fernandez, Raphael Varane en Sergio Ramos een gele kaart kregen. Sergi Roberto moest vlak voor rust zelfs met een rode kaart vertrekken, nadat hij Marcelo een tik gaf.

In de tweede helft nam Barcelona met tien spelers al na acht minuten spelen weer de voorsprong. Luis Suarez kwam met een beetje geluk langs Varane en gaf vervolgens de bal aan zijn buurman Messi. De Argentijn omspeelde Ramos en schoot de 2-1 in de verre hoek. De Argentijn kreeg vervolgens nog twee grote kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar doelman Navas meerdere keren in de weg.  Aan de andere kant was het een kwartier voor tijd wel raak.  Gareth Bale kreeg veel ruimte en schoot hard de 2-2  in de verre hoek. Ter Stegen was kansloos.

FC Barcelona blijft door het 2-2 gelijkspel wel nog altijd ongeslagen in dit seizoen.  De Catalanen spelen komende woensdag (20.00 uur) de thuiswedstrijd tegen Villarreal,